Samen in beweging

Over ons

Wij zijn Spieren voor Spieren. Al 25 jaar brengen wij mensen in beweging om samen alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

Spieren voor Spieren is in 1988 opgericht door prominenten uit het bedrijfsleven en de topsport. Samen met vrijwilligers en ambassadeurs zetten we onze gezonde spieren in voor de zieke spieren van kinderen. Maar om spierziekten bij kinderen te verslaan moet er veel gebeuren. Er is geld nodig om al het werk dat gedaan moet worden, te kunnen financieren. Onze belofte is dat wij, waar we kunnen, alles op alles zetten om te versnellen. We willen zoveel als mogelijk resultaten bespoedigen.

Wij zetten ons in omdat alle kinderen recht hebben op een leven zonder een spierziekte. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandelingen krijgen bundelen we kennis, kracht en mensen. We verbinden, jagen aan en dragen bij.
We investeren ons geld gericht en stellen duidelijke doelen, die bijdragen aan het vertragen, stoppen en verdwijnen van spierziekten bij kinderen. We sturen daarbij altijd op maximale resultaten. De drie
kinderspiercentra van het UMC Utrecht, Leiden UMC en RadboudUMC in Nijmegen zijn het meest tastbare resultaat dat hard werken loont.

Samen in beweging

Ons doel is ambitieus, en het kost veel geld en inspanning om mogelijk te maken dat kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandelingen krijgen. Daarom binden we zoveel mogelijk mensen aan ons die daar ook vol voor gaan, impact willen maken en vanuit persoonlijke motivatie in actie komen om zoveel mogelijk geld op te halen. Mensen die geloven dat succes mogelijk is en dat ook laten zien. Samen staan we achter alle kinderen met een spierziekte en hun gezin.

Uniek zijn de vele ambassadeurs die zich hebben verbonden aan Spieren voor Spieren: kinderen met een spierziekte én topsporters. Zij zetten zich belangeloos en vol overgave in om meer bekendheid te geven aan spierziekten bij kinderen, fondsen te werven, te inspireren, etc. Onze ambassadeurs zijn onze boegbeelden.

De topsporters weten hoe belangrijk gezonde spieren zijn en wat het betekent om elke dag weer op de top van je kunnen te presteren. En onze kind-ambassadeurs vertegenwoordigen alle kinderen met een spierziekte. Zij kunnen het allerbeste vertellen wat het betekent om een spierziekte hebben. Zij inspireren bedrijven, verenigingen en individuen om in actie te komen.

Louis van Gaal en zijn vrouw Truus (al verbonden vanaf 2000) zijn ere-ambassadeurs van Spieren voor Spieren. Sinds 2017 is Sven Kramer hoofdambassadeurs en Frank en Ronald de Boer zijn onze beschermheren.

Accepteer statistieken, marketing cookies om deze video te bekijken.
Bekijk de video: Artsen uit de Kindercentra en onze ambassadeurs vertellen over het belang en effect van samenwerking.

Doe jij mee?

Geef kinderen met een spierziekte wat lucht cadeau. Jouw bijdrage is onbetaalbaar!

tussenstand

 127.475